savingthedream.org

Blogg om lån uten sikkerhet

5 steder å søke refinansiering med gode vilkår

5 steder å søke refinansiering med gode vilkår

Har du oppdaget at du har en tilnærmet ulovlig dyr rente på lånet ditt, eller har du gjeld hos mange kreditorer? Uansett hvordan situasjonen din er, så vil det trolig lønne seg å refinansiere gjelden din. Det finnes nemlig nesten alltid en billigere bank der ute, som kan gi deg lavere rente enn hva du har i dag. Men hvordan finner du frem til denne banken, i jungelen av tilbydere som finnes der ute?

Vi skal her se på fem steder du kan søke refinansiering til en gunstig rente. Alle bankene som nevnes tilbyr både vanlige forbrukslån og refinansiering av gjeld, slik at du får et godt tilbud uansett hva du trenger.

Bank Norwegian

Flykongen Bjørn Kjos har tatt luftfartsbransjen med storm det siste året, og hans flyselskap Norwegian utvider stadig med nye ruter over hele verden. Selv om det er mye penger å hente i denne bransjen, så har Norwegian også startet bank. På noen få år har selskapet etablert seg som en av de sterkeste aktørene i bransjen, både når det kommer til kredittkort og forbrukslån. Her kan du låne allerede fra du er 18 år gammel, samtidig som vilkårene for øvrig heller ikke er så ille.

Blant annet kan Bank Norwegian skryte av at de er den eneste banken (i skrivende stund) som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet på inntil 600 000 kroner. Har du mye gjeld som skulle vært refinansiert, så vet du altså hvor du skal søke. Ellers er banken et godt sted å søke refinansiering på, ettersom søkevilkårene er overkommelige for folk flest. Kort oppsummert kan man si at Bank Norwegian tilbyr gunstig refinansiering til folk flest.

Opp Finans

Gjensidige har heller ikke ligget på latsiden når det kommer til markedet for kortsiktige lån, og har blitt populære blant annet gjennom sitt forbrukslån Opp Finans. Dette er også et lån som er gunstig for refinansiering, da renten er relativt lav samtidig som søknadsbehandlingen er effektiv. Her legger du inn en søknad gjennom nettsidene til selskapet, og får svar innen kort tid. Sikkerhet er naturligvis ikke nødvendig når du skal refinansiere hos Opp Finans heller.

Opp Finans har dessuten et eget søknadsskjema for deg som søker refinansiering. Her kan man trolig få en enda lavere rente enn hvis man hadde tatt opp et «vanlig forbrukslån» i banken. Vi har også hørt om tilfeller der man har fått gjennomslag på søknaden om refinansiering, til tross for at søkeren har hatt betalingsanmerkninger. Ekstra gunstig for deg som har havnet i en aldri så liten betalingsknipe.

Instabank

Siden stadig flere søker etter forbrukslån og refinansiering, så satser stadig flere banker i dette markedet. En av de nyeste aktørene heter Instabank, og de tilbyr refinansiering på summer inntil 500 000 kroner. Med andre ord kan du søke om å få refinansiert gjelden din her selv om den allerede har vokst seg ganske så stor. Også dette selskapet er en såkalt internettbank, uten filialer rundt om i landet, som gjør at de kan tilby lån til svært konkurransedyktige rentepriser.

Som navnet tilsier (Insta = Instant) får man også kjapt svar på søknaden. Det betyr at du slipper å sitte i dager og undre deg over om du får refinansiert eller ei. Her kommer svaret umiddelbart, og pengene er inne på konto ikke mange dager etterpå. For deg som ønsker å bli kvitt den dyre kredittgjelden du har fra før av, så er dette naturligvis et stort pluss. Oppsummert har vi derfor ingen spesielle ulemper med refinansiering fra Instabank som vi kan trekke frem.

yA Bank

yA Bank er en annen moderne internettbank som tilbyr både kredittkort, forbrukslån og refinansiering. Også denne banken har et eget søknadsskjema på nettsidene sine hvor du kan søkte om refinansiering direkte, til en effektiv rente som i snitt ligger på 16,7 prosent. Ifølge banken selv oppnår man som regel vesentlig lavere rente ved å refinansiere til yA bank, men du må naturligvis legge inn en søknad før du får se din egen individuelle rente.

Gjeld på inntil 500 000 kroner kan refinansieres hos yA Bank, og det skulle nok holde for de fleste. En stor fordel med dette lånet er at man har fleksibel nedbetaling. Det betyr at du kan ha en periode på inntil 3 år med avdragsfrihet. I denne perioden betaler du kun renter, noe som kan være meget gunstig hvis man allerede har slitt med å behandle gjelden i en periode. Da kan man utsette betalingen noe for å komme seg på rett spor igjen.

Lendo

Til nå har vi bare snakket om rene banker som tilbyr forbrukslån direkte, men vi skal avslutte med et selskap som samarbeider med samtlige banker. Det er nettopp låneformidleren Lendo, for øvrig en tjeneste underlagt landets største konsern (Schibsted), som gjør det. De tilbyr ikke refinansiering direkte, men tar på seg oppgaven med å videresende søknaden din til banker som de har et samarbeid med. Alle bankene vil deretter vurdere søknaden din, og sende et lånetilbud til deg via Lendo.
Hvorfor er dette så gunstig, spør du? Nettopp fordi flere banker vurderer søknaden din om refinansiering, så kan du nå sammenligne priser på et blunk. Du vil få hvert tilbud direkte i innboksen din, og du kan se hvilke banker som er billige og hvilke som er tvert imot ikke billige. Når du først skal refinansiere den dyre gjelden din, så bør du skaffe deg et så billig lån som overhodet mulig. Og det er nettopp det Lendo hjelper deg med – du får sjeldent rimeligere lån enn hva man får ved å søke gjennom Lendo.

Back to top